Charlotte
Wie ben ik

 

Mijn naam is Charlotte Compas en ik ben gediplomeerd muziekdocente, peuterdansdocente en pedagogisch medewerker kinderopvang. Ik ben afgestudeerd in de richting schoolmuziek aan het conservatorium. Elke week geef ik privé pianoles bij leerlingen aan huis. Daarnaast verzorg ik uiteenlopende muzieklessen, muziekworkshops in basisscholen, in het voortgezet onderwijs en in Wijkcentra bij Stichting Netwerk Hoorn, en dan met name in Wijkcentrum De Zaagtand.

Op maandag van 16:00 tot 16:45 uur oefent het Hoorns Kinderkoor in Wijkcentrum De Zaagtand. Een proefles is gratis en er kunnen nog meer kinderen bij.

Op dinsdag van 10:30 tot 11:15 uur is er Muziek op Schoot in Wijkcentrum De Zaagtand.

Vers van de pers is de nieuwste Kleutermuziekles aan huis. Deze muziekles is voor kinderen van groep 1 en 2 en wordt gegeven bij de leerlingen thuis. Deze lessen worden middels een stempelkaart afgenomen.

Elke week geef ik Pianoles aan kinderen en volwassenen. Er is nog plaats voor nieuwe leerlingen. Voor volwassenen zijn er bijvoorbeeld onder schooltijden ook nog mogelijkheden. 

Ik luister heel graag naar muziek van Stevie Wonder, Bob Marley, Naturally 7, Hugh Laurie en Michael Jackson. Maar ook Adèle, Jem Cooke, Eagles en Jason Mraz krijgen mij aan het dansen. Ik hou ook veel van klassieke muziek, met name pianomuziek. En Afrikaanse muziek en dans mag ik zeker niet vergeten. Kortom, ik hou van muziek, van veel verschillende muziek! 

Het werken met kinderen vind ik erg leuk en waardevol. De beleving van muziek en dans en de ontwikkeling bij kinderen hierin staan bij hen nog in de kinderschoenen. Ik vind het belangrijk dat kinderen zich bewust worden van de kracht van muziek en de verbeelding in dans. Muziek maakt gevoelens los die de mens in beweging brengt. Wat doet muziek en dans met jou? Muziek en dans zijn voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Het plezier van de kinderen in de lessen staat voorop en samen gaan we op een muzikale en dansante ontdekkingsreis!

[googlef2cd017643f7ae35.html]